FOREST VILLA VOL.2

  • Author
    Timo Titma I Külli Kübbar I Vallo Goroško I Piret Noor I Peeter Schmidt
  • Location
    Rahula, Saue parish, Harjumaa
  • Area
    325.50m²
  • Year
    year of completion 2023

IDEA AND INSPIRATION

The client's definite wish was to get angular and framed forms for the building. At first, the plan was to solve the project as a modular house, but after some persuasion and clarifications on our behalf, the client agreed to try out our offer. Client’s firm desire was to have something that was different from others, but also to have something they could be proud of many years later on.  The building has an open plan throughout the two floors, which creates a spacious and interesting spatial image. By further developing it in terms of interior architecture, it will leave a memorable and timeless feeling.

Viewed from the street, the building looks private, massive and makes a respectful first impression. The open part of the building is on the forest side and on the inner garden, which is not accessible to strangers. The structure of the building is simple, yet differently stretched roof corners makes the building look interesting and different.  As they say, as many as there are different people, there are also different opinions, but our client was very satisfied with the building. Our team was also satisfied, because thanks to a mutual trust with the client, we had the opportunity to make something different into a reality.

ORDERED: ARCHITECTURE / INTERIOR DESIGN / CONSTRUCTIONAL ENGINEERING