FORREST VILLA VOL.1

  • Author
    Timo Titma
  • Location
    Rahula, Saue parish, Harjumaa
  • Area
    360.00m²
  • Year
    2021

IDEA AND INSPIRATION

The fluidity and the location in the middle of the forest are the main features of this project it was a property, which immediately gave us a clear vision of what could be suitable for it. The so-called flowy forms are more viable and natural.

The building had to be located on the property in a way that the natural environment wouldn’t get ruined in the process. You are a part of nature without doing too much to it. The building’s planned with a large open atrium, several bedrooms, a large open kitchen, a living room, and a home spa. The building is compact in size and not the largest, but we managed to fulfill quite a few client's wishes. The barbecue area and outdoor garden are located a little further from the house, a long corridor with a roof leads to it. The seating area can also be used in winter and early spring, as the room is equipped with heat radiators and surrounded with a sliding glass section.

Our wish was to solve the seating area differently so that it would not look like a so-called remote terrace, which would look unnatural and uncomfortable. So we came up with a design that gives the impression of sitting in the middle of the forest. It’s also far enough from the main house, so the two will not interfere with each other.

ORDERED: ARCHTECTURE